Tere tulemast kripikluppi

Töölt tulles langesin nagu niidetud. Magasin paar tundi. Siis hakkasin haigeks: kraadiklaas näitas 39,7 (jutt ikka tselsiustest), külmavärinad isegi kahe paksu teki all. Radikas toas oli tunduvalt leigem kui mina, oleks ma koroner, arvaksin et too kooles 6-8 tundi tagasi (temperatuuri järgi otsustades). Lisaks valutab nahk lausa roppu moodi.
Nüüdseks haisen küüslaugu järgi, mett olen silmini täis, ibumetin aitab palavikku alla ja jalas on viinasokid. Hea on see, et olemine tundub juba inimesem, halb on see, et köhin endiselt kõrbetäie šaakalite häälega.
Meenus üks asi: mu vanaisa tegi mulle kunagi ammu köharohtu, mis sisaldas sibulat ja mett. Kas kellelgi on mingi mälestus, kuidas see käia võis? Antagu teada, pliiz…

6 kommentaari to “Tere tulemast kripikluppi”

  1. anna Says:

    Me vanama tegi seda nii, et kooris sibulad, tükeldas ja hakkis ja segas siis vedela meega. Võikaimal juhul tuli KÕIGEPEALT juua klaas sooja soodapiima ja siis vohmida lusikaga peale seda imelist ravimit mee ja sibulaga. Aga vist aitas küll peaaegu alati, ainult kopsupõletikku ei ravinud see imerohi. Ja hanerasvaga määritud torsoga lahtise pliidisuu ees istumine ka mitte. A hanerasva lõhna mäletan siiani väga hästi 🙂

    Veel soovitan teha sinepivanni jalgadele ja Vietnami salvi viinasoki asemel või lisaks. Vietnami salvi varvaste vahele ja taldade alla ja sokid jalga. Seda teha vahetult pärast sinepivanni ja siis voodisse.

    Ja Citrosepti mitte unustada!!! Võlurohi!!!

  2. ritsik Says:

    Minu ema toppis sibula koos koortega pliidi kuuma tuha sisse ja seda frukti anti siis mulle sisse, jäk!
    aga sibula-mee asja tegin eile esimest korda oma lapsele ja kujuta ette, võttiski köha vähemaks! Ma sibulat ei käskinud süüa, lihtsalt sibulamahla-mee vedelikku andsin lusikaga sisse.

  3. Hermit Says:

    Jah, see sibula- mee rohi on vana rahvameditsiini tarkus. Hakitud sibul segada meega, mee sulamiseks võib segu natuke ka soojendada ja siis paari lusikatäie kaupa süüa. Retsepti võib ka varieerida a la sibula suhkruga, või küüslauk meega.

  4. Kristiina Says:

    Minu ema pani sellele sibula ja mee segule sidrunimahla hulka. See tegi rohu vedelaks ja palju maitsvamaks, ma lapsena lausa armastasin seda.
    Imelik, miks ma seda nüüd suurena ise teinud pole?

  5. maailmaparandaja Says:

    ja selle sibulameemöksi tõttu ma enam mett ei söö – koledad mälestused lapsepõlvest


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: