Tatra-seenepirukad a la Keenjus

Alusta sellest, et üleeile jääb sul tatraputru järele. Nii umbes liitri jagu. Pane see külma, juhuks kui kenjaalne idee tulema peaks.
Otse loomulikult ei jää see tulemata: mälu toob ürgajast ette venelannast esimese ämma, see toppis tatart igale poole. Pirukatäidiseks ka. Eile otsusta teha tatra-seenepirukaid. Selle tarbeks osta kilo lehttaigent ja kolm karpi šampinjone (ignoreeri karpide hulka nägeva meesinimese juuksepiirini kerkinud kulme).Ära marineeritud seentega igaks juhuks riskeeri.
Täna hakka pihta.
Prae kõik kolm karpi seenekesi ära. Nendi tõika, et pann ajab juba üle. Meenuta enesele, et seened keevad koomale. Selgita seda ka kööki tulnud meesinimesele kes tagasihoidlikult arvamust avaldab, et äkki saab liiga palju. Lõigu sekka sibul. Prae edasi. Lisa tatrapuder. Prae edasi. Lisa vahukoor. Hauta edasi. Sega ka vahepeal. Sega ettevaatlikult, et see sodi üle kolmeliitrise panni serva tulema ei kipuks. Maitsesta soola ja pipraga. Mitte liiga palju, see tatrapuder oli enivei julmalt soolane.
Kui sodi ära jahtub, tekita sellest pasteeditaoline mass. Võid kasutada hakklihamasinat, kui selle vända üles leiad. Kui ei leia, kasuta minihakkurit, mis su saumikseriga kaasas on. Ära liiga palju materjali korraga ette anna, masin ei näri läbi. Kolm supilusikatäit korraga on küll. Saad hakkama umbes kahekümne masinatäiega.
Ava lehttaignapakk ning rõõmusta, et see sisaldab nelja kena riba lehttaigent.
Rulli üks laiali ja saa teada, et ühest lehest saab 12 pirukat.
Vahepeal küsi meesinimeselt ega sellel kõht tühi ole. Meesinime annab teada, et keeldub söögist, enne kui pirukaid saab. Eks ta ole neid juba kaks päeva oodanud ka muidugi.
Igal juhul kui esimene plaaditäis ahjust väljub, aseta need kausiga meesinimese nina alla. Kui see peale esimest ampsu köhima hakkab, teata solvunult, et niiiiiii jubedad need nüüd ka olla ei saa. Rahune maha, kui selgub, et köha põhjuseks on ninna/kurku tõmmatud jahu.
Esimene plaaditäis pirukaid kaob igatahes kiiresti. Selle üle on põhjust rõõmustada.
Lõpetuseks, kui ligi 50 pirukat valmis, korista laud. Näita meesinimesele kaussi ülejäänud täidisega (seda on julgelt pool algsest kogusest) ning lausu “ära ütle midagi”. Meesinime ei ütlegi. Ainult naerab.
Pane täidis sügavkülma ning asu nuputama, mille sisse/koostisse/ümber sobiks seene-tatra-sibulapasteet.
***
Keenjusel on raudselt suurusehullustus.

Advertisements

4 kommentaari to “Tatra-seenepirukad a la Keenjus”

  1. p6rgukiz Says:

    Sul läheb hästi, sest Su elus on huumorit. Vähemalt oskad seda tähtedega väljendada 😀

  2. Sinitihane Says:

    Kõlab maitsvalt!!!

  3. joanamari Says:

    tatrast saab imehäid sööke
    makaronide juurde neid praadides tundub nagu oleks hakkliha ja kui teha tatrast kotlette tundub nagu oleks lihast;)

  4. Kratt Says:

    😀


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: