Uued ideed keenjuse köögist

Ma siin vaatan, et see asi hakkab tasapisi juba kokablogi mõõtu välja andma. Aga kirja peab tema saama, siis on vanuigi hää lugeda et no nagu mida süüa tehti kui me veel noored olime 🙂
Teema numero uno oli siis kerge snäkk peale tööd raamatulugemise kõrva.
Võtab see leib. Neli viilu, et täpne olla. Määrib sinna peale eilsest jäänud meesinimlikku pläusti. Riputab tippu palju riivitud juustu (Maailmaparandaja, ära sina seda loe 🙂 ) ja paneb kraami kaheks minutiks mikroahju. Võib ka praeahju, kui see eelnevalt soojaks ajada. Tulemus on zupervõiku (übermaitsev ja ilma võita).
Teema nummer kaks sai aga alguse seeniortibi sünnipäeva(24. jaanuar)tordi planeerimisest. Noor rääkis ja vanad kuulasid milline see tuleb ja mis sinna sisse-vahele-peale käib. Meesinime avaldas arvamust, et liiga palju mässamist. Soovitas biskviidi tükkideks lõigata ja moosid-sefiirid vaagnaga lauale kanda. Et igaüks saab ise valida, millisesse dippi oma saiatüki suskab. Ja nüüd tuleb retsept.
TEE ISE TORT :
Vaja läheb 2 ümmargust biskviitpõhja. Vaarikamoosi. Vahukoort. Puuvilju. Immutamiseks midagi vedelat. Võib ka šokolaaditükke. Sefiiri. Tarretist. Mõnda teist moosi. Tordipõhja immutusvedelikku.
Lõika tordipõhjad sektoriteks ning lao taldrikule. Immutusvedelik aseta madalale taldrikule, muud asjad kaussidega kõrvale. Varu serveerimiseks koogitaldrikud ja lusikad.
Tort on valmis.
Iga külaline saab endale täiesti unikaalse tordi teha, ise valib mis sinna peale ja vahele käib ja kas immutab või ei immuta. Pealegi aitab tekkiv jutuvada kindlasti esimesest kohmetusest üle saada, eriti kui seltskonnas on võõraid. Ja mis kõige tähtsam- maitseb kõigile. Keegi ju ei hakka tunnistama et väkk, kui on asja ise valmis nikerdanud.
Mul on kuri kiusatus see nali oma sünnipäeval kolleegidele ära teha. Mul kõva kaks kuud aega mõelda, kas nende huumorimeel selle asja ka välja kannatab.
🙂

Advertisements

2 kommentaari to “Uued ideed keenjuse köögist”

  1. telc Says:

    Tuletab meelde kunagi kusagilt loetud ühikalegendi presidendi kohta. Tudengitel toas käis söögitegemine kordamööda. Lennart lubanud siis ükskord kapsarulle teha ja serveeris siis igaühele kartulite kõrvale suure keedetud kapsalehe, kopatäie hakkliha ja pool meetrit niiti.


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: