Help niidid

Kodanikud kaasmaalased ja kaaskannatajad!
Kui kellelgi juhtub olema (või teab kust leida) mõnd head sooja salati retseptikest, paluks niii lahkesti ja kiiresti seda jagada (ka lingid on teretulnd).
Muidu hakkan ise leiutama … ja see ei tõota head 🙂

Advertisements

8 kommentaari to “Help niidid”

  1. Indigoaalane Says:

    Minu tarkuse järgi on see põhimõtteliselt wok- ehk siis ajad pannil kuumaks erinevas soosseisus köögivilju ja soovi korral seeni-liha. Paprika, porgand, sibul , oad, suvikõrvits, tomat… mis maitseb

  2. joanamari Says:

    paprikas
    tomat
    kurk
    porru
    vars-seller
    pannile
    soola pipart veidi õli kuumutad läbi ja ongi valmis
    ja lauale andes sorts rafineerimata oliiviõli
    viib keele alla;)

  3. nodsu Says:

    Minu lemmik: praen kõigepealt hunniku musta leiva puru küüslauguga krõbedaks ja toetan taldrikuga pliidiservale (puupliit, millel on serv, mis päris tuliseks ei lähe, võimalik, et elektripliidil sobib näiteks töötava plaadi kõrval olev plaat), et ära ei jahtuks.
    Siis praen köögivilju, mida on: baklažaaniviilud tuleb korralikult läbi praadida, suvikõrvitsaviiludele piisab vähemast, ongi parem, kui krõmpsuma jäävad, paprikaga sama lugu.
    praadimise kõrvalt rebin kaussi puruks kas salati- või hiina kapsa lehti ja hakin sinna tomatit või apelsini (olenevalt aastaajast) ja mingit soolvees või muidu vees hoitavat juustu (brõnsat, sulugunit, mozzarellat…) või sõira. Olenevalt juustu soolasusest soola kas on või ei ole vaja juurde riputada.
    Siis viskan praetud asjad sinna juurde, leivakrõbuskid ka, maitsen, kas oleks vaja veiniäädikat või sidrunimahla lisada ja igal juhul lisan veel natuke mingit õli (tuju järgi oliiviõli, viinamarjaseemneõli või seda õli, mis juustuga paprikate purgist või kuivatatud tomatite purgist üle on jäänud).

    Talvel on muidugi köögiviljadega kehvasti ja ma olen asja vahel õige odavalt lahendanud, nii et kaussi läheb hiina kapsas, juust ja apelsin ja ainus soe komponent on praetud leivapuru – aga kuna ta ei pea teiste asjade praadimise järele ootama, siis on ta selle võrra soojem.

    Maitsestada võib musta pipraga; tšillisõbrad võivad jälle küüslauguleivapuruga koos ka natuke tšillihelbeid praadida.

    Üks teine talvine soe salat: praed kergelt porgandit, natuke hiljem lisad sibulat, küüslauku, ingverit, kapsast või hiina kapsast; enne, kui köögiviljad liiga pehmeks jõuavad minna (krõmpsuma peaksid!), tuleb lisada mingit mahla. Ma olen seda teinud õunamahlaga, aga ükskord tegin ka kangema variandi sidrunist ja meest. Siis võib ka maitse järgi soola lisada. kes tahab, et oleks eriti ilusasti läikiv, võib väikese koguse leent välja urgitseda, natukese tärklisega segada, veel leent lisada, et tärklisesegu läheks vedelamaks ja lõpuks selle ülejäänud toidu hulka valada ja korra keema lasta.

    Maitseaineteks – küüslauk ja ingver on juba sees, vahel olen pannud ka apteegitilli seemneid (natukene ainult) ja kaneeli.

    • sesamy Says:

      vot see leivamoment seal sees on väägade intrigeeriv 😛

      • notsu Says:

        Kusjuures kirjeldus võttis küll palju ruumi, aga tegemisaja poolest on see täielik kiirtoit, mida ma siis teen, kui veerand tundi on kriminullini aega ja muud ei viitsi leiutada.

  4. kaamosrules Says:

    Palun meemile!
    Pisike mälumäng 😀

  5. herz Says:

    Minu lemmik ja lihtne soe salat:
    keedutatar + mexican food (hernes, paprika ja mais purgis) + sink (eriti lihtne variant on pitsakate). Natuke maitseaineid ja valmis.

    • sesamy Says:

      odoot… kas siis ainumas soe komponent on keedutatar? v kuis sai õli, manojeesi ja hapukoeraga?


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: