Köögifilosoofia

On palju inimesi, kellele süüa teha ei meeldi. Mina nende hulka ei kuulu. Eriti tore on süüa teha siis, kui on, millest teha; tekivad lausa valikud teemal “mida süüa teha”. Teine variant on: olemasolevatest toiduainetest saab täpselt ainult ühe roa valmis keerata. See ei ole nii tore. Kolmas variant aga võib sind ennastki üllatada: mida kõike võib juhtuda kui millestki süüa teha ei ole. Inimene muutub loovaks, olude sunnil julgeks ja katsetavaks. Mõned tähelepanekud:
1. Täiesti söödavad pannkoogid saab kui kokku segada jahu ja vesi. Maitsestada soolaga.
2. Eelmise päeva keedukartulite ja üleelmise päeva makaronide samal pannil üheks roaks praadimine on täiesti ok.
4. Kruubid ja riis samas supis on vastuvõetav nähtus. Isegi maitsev, kui kõik sulajuustukarpide põhjad supile lisada.
5. Seeni võib sisse teha ka õunaäädikast valmistatud marinaadiga.
6. Juurviljapüreed teeme nii: Eelmise päeva kapsa-hakklihahautisele (järgi on jäänud ohtralt vedelikku ja peotäis kapsaid) lisame kõigepealt viimased 2 porgandit (seibidena) ja keedame pehmeks; seejärel viimased 8 kartulit (tükkidena) ja keedame pehmeks. Vaatame, et vedelikku ei ole üleliia (kui on, valame pealt ära järgmise päeva supi tarbeks) ja tambime samas keeduvees kõik juurikad pudrunuiaga peeneks. Lõpuks lisame lusikatäie Voimixi- nimelist libestit (kuna karp sai tühjaks, viskame selle minema) ja laseme kõik mikseriga vahtu.
Kui veab, sööme hapukoore või kastmega.
Eeltoodut kokku võttes võiks sõnastada LOOVUSE ESIMESE SEADUSE (ei usu, et olen esimene, kes seda teeb):
LOOVUS ON OTSESES SEOSES LOOMETÖÖKS VAJALIKE MATERJALIDE HULGAGA.
Muidugi lisades LOOVUSE ESIMESE SEADUSE TULETISE:
KUI LOOMETÖÖKS VAJALIKU MATERJALI HULK LANGEB ALLA KRIITILISE PIIRI, SUREB LOOJA NÄLGA.

Advertisements

2 kommentaari to “Köögifilosoofia”

  1. udupea Says:

    ütleks, et suisa pöördvõrdelises sõltuvuses materjalide hulgast

  2. kaire Says:

    Head tähelepanekud. Olen ise märganud, et muutun vastikult oma ema sarnaseks, kes mõtleb üha tihemini, kust kokku hoida, sest söögiga on ju nii, et sööd, et kõhtu täis saada. Kuid allahindlust ei taha teha kuidagi ju maitses. Siit mõned soovitused.
    Olen märganud, et Rimis on müügil kohvi “Rimi oma kohv”. Pakend on sinise subaru värvi ja peal on valge kohvitass. See maksab kusagil 35 eeku- kõigest! Soovitan proovida.
    Kohviost sai alguse sellest, et nähes odava hinnaga kohvipakki mõtlesin, äkki see on viljakohvi, nagu vene ajal oli, kuid kohvipakile on kirjutatud 100 prossa ubadest!!! No, ok. Ostsin siis ära. Super hea. Proovi ka, ja kui meeldib, siis miks mitte osta just seda:))


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: