Hernesupp

ehk siis järjekordne talletus järeltulevatele põlvedele. Millest ma muide kuidagi aru ei saa, minu põlved on reeglina ettepoole suunatud, eksole.
Aga no lapsed-lapsed, see on teile. Te ei peagi enam minu käest telefoni teel nõu küsima, eeldusel, et teil on interneedus.
Vajalik on
1 pakk suitsu- supikogu
0.5 kilo herneid
umbes 300 g odrakruupe
1-2 porgandit
sool
pipar
vesi
pott mahuga 4 liitrit
maitseained
nuga, vahukulp, muidu kulp, lusikas jne…
on ikka kuramuse teadus see hernesupp, eksole.
Igatahes, kui oled otsustanud see supp ära keeta, hangi endale pliit, pott, sool, suhkur, elekter, maitseained, kulp, taldrik, vahukulp, sööja
ja alusta nii.
Pane ühte anumasse likku herned ja teise tangud. Oota 24 tundi.
Peale seda:
Keera pliidiraud max peale.
Ava suitsukontide pakk (suurus vahemikus 0,5-1 kg)
Pane pott koos veega pliidile.
Alanda kuumus poole peale. Kui aurama hakkab, lisa supikondid (needsamad suitsusupikondid).
Hoia tuli madalal, riisu vaht. (Vajad vahukulpi).
Kui vahtu enam ei tule, viska sisse umbes 5 terapipart, suur sibul ja kui tahad, siis ka küüneke küüslauku. Lase neil seal omaette olla.
Vaata, kas kondi küljest tuleb liha lahti; kui jah siis korja kondid leemest välja ja pane jahtuma.
Pese voolava vee all läbi herned ja tangud. Lisa leemele. Täiesti ilge, mis vaht sealt veel peale pesemist tuleb. Muidugi et kui sa neid konte leemest välja korjasid ja sealt pipraid ja sibulaid ka kaasa tulid- sellest pole midagi.
Nii, kuhu me nüüd jäimegi
Ajaa, sul on 2 vaba tundi.
Las see herneasi moorib madalal temperatuuril. Sina lõika suitsukontide küljest liha ära ja lisa supile.
Porgandist oli kah enne juttu, see lisa siis kui herned ja tangudki. Las laguneb ära, seda maitsvam on kogu kupatus.
Tegelt on minu jaoks nii, et kui kõik supiained omavahel pajas kokku saavad, siis peaksid nad veel pool tunnikestki madalal kuumusel tutvust tegema et asjast asja saaks.
Herneka puhul olgu vedelikku hullult palju, te saate aru- need väiksed ümmargused terad on tegelikult käsnad. Siit moraal- ärge iial kõhelge hernesupile vett lisamast😀
Küsimusi on?

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: