Maapähklivõi kook

kook
Nägin FBs seda kooki… ja no ajas suu vett jooksma. Ma ei tea, miks. Mõtlesin, et riputan siia ja tõlgin ära ka, kui aega saan. Kuna minu arvuti on omadega pees remondis, ei taha sellesse võõrasse arvutisse (milles hetkel majandan) midagi salvestada. Ja otseloomulikult loodan, et teilgi suu vett jooksma hakkas; tehke kook ära ja andke teada, kuidas maitses…

PEANUT BUTTER CAKE WITH PEANUT BUTTER FROSTING

2 & 1/4 CUPS ALL PURPOSE FLOUR
2 CUPS LIGHT BROWN SUGAR (packed)
1 CUP PEANUT BUTTER
1/2 CUP BUTTER (room temperature)
1 TEASPOON BAKING POWDER
1/2 TEASPOON BAKING SODA
1 & 1/4 CUPS MILK
2 TEASPOONS VANILLA EXTRACT
3 EGGS
Preheat your oven to 350 and grease and flour a 10 x 15 cake pan. In a large bowl, mix the first 4 ingredients with an electric mixer; blend at low speed until crumbly. Add the next 5 ingredients and blend at low speed until everything is wet, then beat at medium speed for 3 minutes.

Pour into prepared pan and bake, in the middle of your oven, for 35-40 minutes or until the toothpick test comes out clean.

Let the cake cool (in the pan) for 10 minutes, then spread the frosting on the hot cake (recipe follows) and sprinkle one cup of mini-chocolate chips over the frosting.

PEANUT BUTTER-HONEY FROSTING

1/2 CUP PEANUT BUTTER + 2 TABLESPOONS HONEY + 1 TEASPOON VANILLA EXTRACT + 2 CUPS POWDERED SUGAR + 4 to 5 TABLESPOONS MILK

Warm the peanut butter and honey in the microwave just until it gets soft and easy to stir, then add everything else and beat until smooth. Spread over hot cake and sprinkle with one cup of mini-chocolate chips

Advertisements

5 kommentaari to “Maapähklivõi kook”

  1. Maarja Says:

    Hetkel ahjus, aga on näha, et 10×15 vorm on kindlasti väike..tegin pool taignakogusest ja kasutasin 18 cm läbimõõduga vormi, mis peaks e-v sarnane olema aga taignakogus jäi ikka paljuks. Küpseb aeglasemalt ja pääris kõrgeks..Sobilik oleks poole koguse jaoks vast 27-28 läbimõõduga vorm ja terve koguse jaoks suurem neljakandiline vorm..Maitse kohta ei oska veel öelda, aga tundub et saab üks väga magus ja rammus kook.

  2. Maarja Says:

    Ja nüüd sain aru, et tõenäoliselt ikka mõeldud inch’e ehk siis cm-tes tundub adekvaatne vormi suurus:)

    • sesamy Says:

      Aga anna palun teada, kuidas see maitses, ma ei ole ikka veel ise tegemiseni jõudnud (häbi mul olgu) :). Ja kui sa juba siit absoluutselt mitte kokablogist midagi tegemist väärivat leidsid, proovi kindlasti seda majoneesikeeksi ka; seda julgen väga soojalt soovitada 🙂

      • Maarja Says:

        Nii kook siis nüüd järgi proovitud. Kook ise on mõnus, mitte väga kuiv ja mitte ka liiga magus. Maapähkli maitset üleliia tunda pole. Kuid glasuur on tõeliselt magus..selle asendaksin järgmine kord võib olla mõne alternatiiviga..Sobiks midagi soolakamat või mõrkjamat..Aga no vaadates glasuuri koostisosi, siis oli seda ka arvata.

    • sesamy Says:

      selge, see glasuur jääb siis ära igatahes 🙂
      aitäh, et vastasid 🙂


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: