Ülimad tänud, tundmatu Triina :)

Ega ma vist seda siin blogis eriti maininud pole, et me jõuluks loosipakke tegime? Ega eriti ei olnud põhjust ka muidugi. Eriti kui (ülla-ülla) pidid vastastikku pakke tegema Põnn ja Pudin. (Loe: R ja Meesinimene :D). Aa, ja see suur , et kingid pidid olema isetehtud.
Pudin sai Põnni käest täheklotsid (ise saetud, kujundatud ja põletatud); Põnn Pudina käest … katapuldi ja karbitäie jubinaid. Täna siis oli see päev, kus Seenior ja R külla tulid jubinate otstarvet seletama.
Tegelikult nad pidid juba eile tulema (asi see sada meetrit siis astuda pole) , aga väikesed lapsed ei hooli vahemaast ning magavad siis, kui uni on. Niisiis leppisime külaskäigu järgmise päeva peale (mis praegu pool tunnikest veel kestab) ja tegin ettepaneku, et üks kook võiks ka olemas olla.
Jube pikk intro, kas pole? Aga siinkohal astubki mängu Triina.
Eeldan, et tegu on naisterahvaga (loeb delfi naisteka foorumeid ja küpsetab). vanust ei oska öelda, huumorimeel olemas (tšeki kirjastiili). Iseloom: lahke (sellist head asja jagab tundmatutele? uskumatu!).
Kuidas ma ta leidsin? Guugeldasin, ofkoors.
Vist togisin sisse mingi lihtsa ja hea koogi retsepti ja sattusin siia. Kerige lehte ja vaadake, mida pajatab Triina 19. detsembril aastal 2010 (järgnev retsept kopitud sealtsamast) :

Lihtne, lollikindel ja vähe musti nõusid on, kui teed seda kooki:

2 muna
200 g suhkrut
250 g majoneesi
250 g jahu
1 triiki tl soodat
umbes 1-1,5 tl vaniljesuhkrut
50 g või rohkem riivitud/hakitud šokolaadi
Majonees kaussi, munad ja suhkur samasse, klopi segamini.
Lisa vaniljesuhkru ja soodaga segatud jahu ning riivitud šokolaad. Sega ringi. Ära väga ägedalt käruta, katsu aeglaselt ja lühema ajaga see segamini saada.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadise ahju keskmises vahes no umbes 30 minutit. Valmidust kontrolli puutikuga, kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis.

Ise kasutan Säästuka majoneesi, mis on 230g topsis, maksab 7.30, piisab küll.
Kui kaaluda ei viitsi, siis suhkrut on üks mitte päris täis 250 ml klaas ja
jahu on kaks mitte päris täis 250ml klaasi.

Kõige ilusam jääb kook auguga keeksivormis. Määri see enne margariiniga ja raputa üle manna või riivsaiaga. Ära väga täis pane, kerkib ägedalt. Küpseb pealt kumeraks, serveeri sügavamal alusel.
Mul on keeksivormis küpsenud suti alla tunni. Keeks säilib väga hästi, no ikka paar nädalat, seistes läheb aina paremaks.
Jahtunult raputa peale tuhksuhkrut või nirista mingit suvalist glasuuri või sulatatud šokolaadi.

Ja kui viitsid rohkem jamada, haki sisse veel pähkleid ja pane kuivatatud puuvilju.
Ainult need puuviljad leota enne sutikeses brändis, veinis või ka vees/tees /kohvis/mahlas vähe pehmemaks. Ning kindlasti kurna ikka vedelik ära enne taignasse segamist.

Hea on ka see, et põhiretsept ilma pähklite ja puuviljadeta on ju päris odav ka.

Reaalsus käis siis nii: Vala kaussi (tunde järgi klaasitäis) majoneesi, sama kogus suhkrut ja kaks muna. Sega. Kalla sinna otsa topeltkogus (kaks klaasitäit) jahu ja pudista sooda kuhja otsa võimalikult laiali. Rosinad ei ole kohustuslikud, aga pole paha, kui sul on olemas mees, kes läheb lõunale koju ja kellele saad helistada: Kle, see poolik pakk rosinaid, mis seal sahtlis juba pool sajandit vedeleb , saad sa selle likku panna? Ei no paned lihtsalt kaussi ja valad vee peale? Ei, külmast veest täiesti piisab? Tänx, musi🙂
Jahu otsa valad rosinad ja vaniljesuhkru (mis minu puhul asendus paari tilga vaniljeekstraktiga) ja siis tuleb päeva parim osa: šokolaad. Üks tahvel Geiša oma. Tark on see korraks sügavkülma torgata. Seda juba enne mõtlemist koogi pihta. Sest tõepoolest ei pea inimene teadma, kuhu riiv end ära peitnud on. Niisiis, tunduvalt targem on võtta sügavkülmast see šoks ja teda korralikult lihahaamriga taguda. Ja seejärel pakendist väljuv pudi läheb kõige tippu.
Nüüd on aeg segada (vaata originaalretsepti)
ja segu vormi valada (vaata originaalretsepti)
ja küpsemist oodata (ma hakkan juba väsima enese kordamisest).
Ja õhtu lõpuks vaata tühja taldrikut ja.
Mitte keegi ei öelnud mitte üht ***** sõna! Vastupidi!
Niisiis, tundmatu Triina, tänan sind suurepärase täienduse eest minu retseptikogus (luban anda endast parima, et nimetet juhis kanduks edasi ja pälviks poolehoiu laialdaste masside hulgas).
P.S: Who The F*** is Triina?
P.P.S: ja kui ägedad mängud Pudin (või siiski R) oli Põnnile teinud🙂
🙂
Aga issandjumalkuiheakeeksikkagioli🙂 !

6 Vastust to “Ülimad tänud, tundmatu Triina :)”

  1. zdina Says:

    Tahan ka kooki!

  2. sesamy Says:

    a siis ütle, kui järgmine kord tuled, pole ju probla teha🙂

  3. kasja Says:

    Mina leidsin selle retsepti Sille toidublogist (http://toidupildid.blogspot.com/2008/01/majoneesikook.html) mõne aasta eest ja sestpeale on mul kodus ootamatute olukordade puhuks alati karp majoneesi – mune on tavaliselt niikuinii. Aegade jooksul on ses koogis käinud lisandiks kõike – ainult šoksi, ainult rosinaid, kõikvõimalikke kuivatatud puuvilju nii ühe sordi kaupa kui ka läbisegi – ja on ka täiesti lisandita isendeid esinenud, kui koogiisu iseendal kell kaks öösel töötegemise kõrvale peale tuleb. Igatepidi on hea. Õunaajal teen topeltkoguse suuremas koogivormis või suurel ahjuplaadil, laon peale kaneelis-suhkrus pöörelnud õunu ikka korraliku kihi, põhi kerkib alati mõnusalt, Mulle endale on kõige rohkem meeldinud variant, milles tavalise ja valge šoksi tükid ning rummis leotatud kuivatatud kirsid. Kui kook hommikul valmis saab ja alles õhtul lauale, siis olen seda päeva jooksuk mõned korrad rummiga pintseldanud ja juurde vahukoort teinud. Aga tavaolukorras on selle koogi suurim pluss ikka see, et valmis saab vaat et enne kui koogimõte peas pesa jõuab teha🙂.
    Ja mu kogemus ütleb, et kõige kindlam valik on tõesti see kollase-pruuni kaanega 230grammises (poole suurem on ka) plasttopsis majonees, Mõne muuga võib koogile juurde jääda mingi vorstimaitse, mida isegi rumm ei tapa🙂..

  4. triina Says:

    Mina olen triina. Aga mitte see, kes kooke küpsetab🙂

    • sesamy Says:

      ikkagi tänud, triinasid ei ole kunagi liiga palju🙂
      ja nüüd on retsept teada ja saad ka kookui teha🙂


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: