Kalasalat a la Meesinime

Alustame algusest.

Kuna eile õhtul pakuti siin majas söögiks ahjumakrelli riisiga, tuleb kõigepealt valmistada ahjumakrell riisiga. See käib nii.

Keera kolm (umbes poolekilost) makrelli fooliumi, olles selle enne sisse hõõrunud soola, kalamaitseaine ja sidrunimahlaga. Küpseta ahjus kuni valmimiseni. Sulata suurel pannil pool pakki võid ning hauta selles kiiresti kolm suurt supilusikatäit  soolatud heina (tõlge: suvel sai sisse soolatud segatud porru, till, petersell ja riivitud porgand). Lisa pool pakki sõmerat riisi, sega läbi, lisa vesi ja hauta madalal kuumusel kuni pehmenemiseni. Siis lisa veel purk konservmaisi ning poole sidruni mahl. Anna veel mõni minut ja valmis ta ongi.

Söö kõht täis. See, mis üle jääb jäta alles. Läheb vaja järgmisel päeval.

Jõuab järgmine päev ja meesinime alustab salatiga. Tal on alles eelmise päeva jäägid (pool riisist ja 1,5 makrelli).

Ettevalmistustööd käivad nii:

Puhasta ära eilne makrell ja

lisaks veel umbes kilojagu suitsuräime.

Keeda 10 muna ja haki need.

Koori 2 väiksemat sibulat (hakkida) ja

2 suurt küünt küüslauku (pressida).

Haki kuubikuteks ka 4 keskmist hapukurki.

Pane need kõik ühte patta. Lisa juurde:

umbes 300 g hapukoort ja 2 korda sama palju majoneesi

suur supilusikatäis (igast 1) Felixi inglise sinepit, soola, kalamaitseainet, viiepiprasegu, sidrunipipart.

Sega kokku.

Söö ja naudi.

***

Kui sa nii suure isuga ei ole, nagu meie rahvas siin, vähenda koguseid kuni 10 korda🙂

EDIT: täpselt 24 tundi hiljem (esmaspäeva, 17. õhtul kell 17)  on kõik see  seitse liitrit kadunud nagu tina tuhka…

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: