Rabarberilehesupp

Nii kui rabarber oma lehed  piisavalt suureks kasvatab, on minul tarvis kohe neist suppi teha, eks ole. Enda arvates panin ma selle retsepti juba ammu siia kirja, aga no mida ei ole, seda ei ole. Mis siis ikka, kirjutan siis tänase retsepti üles.

Puljong sai seekord puhtast sealihast (umbes 600 g 2 liitri vee kohta + sibul + sool + pipar). Kui puljong valmis, võta liha välja ja lõigu kuubikuteks. Kui tahad, võid need kuubikud veel pannil üle praadida. (Keedusibul viska loomulikult minema).

Siis läheb sisse riis (nii palju, kui soovid, mul läks selline väiksem peotäis.) Koos riisiga ka ribadeks lõigatud rabarbrilehed (2 lehte, sellise keskmise taldriku suurust; mida rohkem lehte, seda hapum supp, sama kehtib ka vanemate lehtede puhul, praegu nad veel eriti hapud ei ole.). Teise potiga pane munad keema. Olenevalt riisi keemisajast lisa kuubistatud kartul. Kui su riis peaks kirjade järgi keema 20 min, siis kartul tasub lisada 10 min hiljem,

Kontrolli maitset- mina lisasin veel veidi sojakastet ja näpuotsaga suhkrut.

Serveeri koos keedumuna ja rohelise sibulaga.

(ma nüüd lähen ja söön veel veidi)

2 kommentaari to “Rabarberilehesupp”

  1. Gätlin Says:

    See on kevadel üks minu lemmikuid suppe 🙂


Vasta maurus-le Tühista vastus

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: