Variatsioonid etteantud teemal

Oletame, et te ostate endale Naistelehe Nipiraamatu mainumbri.
Ja loete sealt perekond Kiivikase stoorit, kus lahkelt pakutud ka paar selle pere lemmikretsepti.
See ukrainapärane vaestepirukas (linki ei suutnud leida, ostke nimetet žurnaal ja lugege ise) tundub päris ahvatlev, seda enam, et vajalikud toorained on kodus olemas.
Variatsioon 1 (nagu raamatus kästud)
Pool kapsapead
1 sibul
5 muna
50 g majoneesi
50 g hapukoort
100 ml piima
2 spl jahu
soola, suhkrut, pipart maitse järgi.
Et siis hakkida kapsas ja sibul segamini ja surada vormi, munad vahtu, majonees , jahu, koor, piim, jahu juurde, valada juurikate peale ja 45ks minutiks ahju,
Tehtud.
Variant 2:
Munadest, sibulast, jahust ja piimast omlett; kapsast ja hapukoore-majoneesisegust salat. Maitseks endiselt suhkrut, soola ja pipart.
Variant 3:
Tee kapsa-sibulahautis koos vedelainetega. Tarbi keedumune kõrvale.
Variant 4:
Võta pärm appi ja meisterda korralik kausitäis kapsapirukaid.
Variant 5:
Lase fantaasial lennata ja keera kokku, mida iganes.
*****
Mina tegin siis varianti nr 1. No kirjas oli ju, et maitsev või nii.
Juunior pole veel arvamust avaldanud, hängib kusagil väljas.
Seenior kommenteeris: Sink, tomat ja juust olid selgelt puudu.
Mina kommenteerisin: See roog selles variatsioonis vist kordamisele ei lähe?
Meesinime: Unusta ära!
*****
Järeldused:
1: Ära usu kõike, mis kirjas.
2: Tuleta meelde, et alati, kui sa täht-tähelt retsepti järgid, pole tulemus nii hea, kui sa ootasid.
3: Mis sobib kõvadele kulturistidele, ei pruugi sobida pehmehingsetele boheemidele 🙂
4: …
5: …
6: …
ja lõpuks:
summa ei olene liidetavate järjekorrast;
“summa” ja “tulemus” ei ole sünonüümid
tulemus oleneb alati liidetavate järjekorrast.
🙂

Advertisements

3 kommentaari to “Variatsioonid etteantud teemal”

  1. lagrits Says:

    Kapsas ja sibul koos? Iu, jääb ära.

  2. Mir Says:

    Lugesin isegi seda retsepti ja mõistatasin, et kuidas siis kapsas ja sibul läbi praadimata niimoodi ahju ja kohe miskit värki veel peale ka? Minul oleks sellesse reptsepti palju rohkem usku, kui sibul ja kapsas enne panni pääl läbi praadida – või vähemalt lasta neil kahel ahjuski enne omaette küpseda, kui tainas peale valada.

    Tore oli nüüd lugeda, et keegi teine on minu eest “inimkatsed” ära teinud ja jõudnud tulemusele, et katset pole mõtet korrata :o)

    • sesamy Says:

      Ma arvan, et tegelikult oleks asjalikum saanud enne läbi praadides ja see sodi praadimise käigus ära maitsestades. Teiseks oleks vist pidanud kapsa ikka jubepeeneks hakkima, sest ülejäänud soust peale valades ei katnud kaugeltki mitte kogu kraami ära (ma panin veel 3 muna ja muud staffi hiljem lisaks).
      Kapsas küpses läbi küll, aga no ei olnud maitsev. Kui ma peaks nime andma, oleks asi “ahjuomlett kapsatäidisega”. Nii et sel kujul see retsept ei tööta jah.
      Kui ma peaks mingi ime läbi asja kordama, siis praeks enne segu läbi, paneks rohkem jahu (segatuna küpsetuspulbriga) ja segaks nii täidise kui pealise enne ahjupanekut kausis kokku. Omandaks kõik asjad rohkem maitset. 🙂


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: